En annan del av Stockholm

Dagens låda: tacogratäng med röda linser och tortillabröd

Den nya morgonrutinen har inte riktigt satt sig än. Men det börjar arta sig.

Två olika observationer från dagens pendling. Först en något sliten ung man som sökte efter kronor att avvara. Hörde en del av en dialog med någon bekant där. Tydligen mycket strul med missbruksbehandling. Anmälan var på gång. Fick mig att tänka på “Dom kallar oss mods”.

Tog mig sedan vidare i systemet. En annan linje och tiggarlapparna på sätet var igång igen. Såg att den yngre mannen noterade ingenjörsringen. Lapparna verkade inte ge någon utdelning den här gången. Inte det typiska utseende på lapputdelaren heller.

Idag blir det matlagning då jag är borta imorgon, sötpotatis- och kikärtsgryta med saffran. Uppskrivet på receptlistan. Nästa recept blir till helgen. Måste äta upp en del av det som lagats för att få matlådor att förvara maten i. Förhoppningsvis kan jag nog baka ett nytt bröd också.

Det blir ev. en senare uppdatering med något tekniskt. Iofs, pysslat en del med JSON och fann en bra sida, http://json2csharp.com/ som konverterar JSON-exempel till färdiga klasser i C# och .net. Bra vid serialisering m.m.

Lämna ett svar