Fixardag

Idag känns det som att det blir en fixardag. Förhoppningsvis blir det något kul också. Vi får se. Återkommer med uppdatering. 🙂

Uppdaterade gårdagens inlägg med recept och ett par tips om kommentar om det rubriken anger, egen tacokrydda.

Tema kött – nötgrytbitar är avklarat vad jag kan se. Men jag har ett recept för den delen jag tänkte prova. Vi får se. Det kan nog dröja en-två veckor innan nästa recept i det temat presenteras.

Inlägget boklista uppdaterad med den utlovad boken och kommentar. Samt ett par recensioner av den.

Dagens observation. Var till den lokala stormarknaden för att handla. Förutom att det skett en ommöblering av hela butiken som gjort att jag knatar runt utan att hitta något i den takt jag vill är det som vanligt. Eller ja, nästan. Antalet självskanningskassor har utökats. Vissa manuella kassor tar enbart kort.

En anställd sneglade nyfiket mot min korg, men intresset svalnade snabbt. Jag funderade på varför och kikade mot självskanningskassorna. Max 10 varor är det som gäller. Jag hade sjutton (räknat efter på kvittot). Samtidigt verkade två yngre kvinnor överlyckliga. Fast tvekade, innan den ena sa att dom skulle dela på varorna för att klara kravet. Intressant.

Valde en kö, den gick långsamt. Mycket varor för de två personerna framför mig.

Ytterligare en kassa öppnades. Vilket gjorde att den andra kassan fick kort kö. Bytte till den kön. Den gick ännu långsammare.

Ett par i den tredje kön för den nyöppnade kassan ville betala kontant (foliehattsvarning på det) och bytte från andra kassan som enbart tog kort. Jag gjorde mitt andra byte och hamnade längst fram. Öste upp alla varor då det skulle gå snabbt här.

Ett paket med ägg hade ingen streckkod. Jag orsakade totalstopp i kassan och alla bakom mig lämnade. Till slut fick personen i kassan tag i en person som kunde lämna prisuppgift. Betalade och började packa. Då kommer en butikspersonal och byter ut mitt äggpaket mot ett med streckkod. Tydligen får inte varor utan streckkod säljas. Till slut kom jag iväg.

Det verkar som att torsdagar och söndagar är passande dagar att laga mat på för min del.

Lämna ett svar