Kokta fläsket snart stekt

Tema kött har under helgen fortsatt. Jag har tidigare tjuvat med fläskkarré då jag provat två olika recept till helgmat. Men nu var det skarpt läge inför matlådan. Inga ursäkter, bara iväg och handla ingredienserna för att koka ihop en egen bbq-sås och sparka igång det hela.

Jag har tidigare provat två olika varianter. Den ena marinerades i tolv timmar innan den kördes åtta timmar ugnen. I det receptet finns även tips på bbq-sås. Det andra receptet gick något snabbare, 5-6 timmar i ugnen och mer fokus på ösning av bbq-sås på köttet under tiden i ugnen. Tillsammans med gul lök och vitlök. Jag föredrar varianten med lök och ösning. Får prova mer framöver.

BBQ-sås då, för ovanlighetens skulle körde jag på frihand och mixade ihop en variant av klassisk bbq-sås (enligt Ica) och bbq-sås som tipsades om till spare ribs ala el bulli som jag lagat tidigare.

Det här kommer nog ätas tillsammans med mjuka tortillabröd och grönsaker och ytterligare sås. Blir nog fint. 🙂
Efter fläskkarré är det fläskfilé som gäller på fläskfronten. Sedan är det dags att avancera vidare till nöt.

Lämna ett svar