Två nya recept varje vecka

Dagens låda: honungskyckling med rotfrukter – receptet från förra veckan som lagades till igår.

Tyvärr ligger ju matlagningsschemat en aning efter. Men jag jobbar på det. Idag presenteras två nya recept. Målet är att presentera samt laga två nya recept varje vecka.

Dessutom lagar jag till det vegetariska från förra veckan. Möjligt att jag kan hinna ikapp. Torsdag och söndagar är dagarna som jag har noterat fungerat bäst att laga mat på för att fylla lådorna igen. 🙂

Receptet som lagas till idag, lasagne med halloumi och paprika.

Veckans två kommande recept:

Det verkar som den lokala butiken har fått in ekologisk nötstek (aka ytter/innarlår se citat nedan från Scan och Svenskt kött(se Scan och Svenskt kött) som ej bockats på tema kött. Planen är en biff stroganoff enligt ett recept från en tidning. Måste plocka fram scannern bara.

UPPDATERING! Receptet är nu inkl här, och på recept-sidan. Både som bild och pdf.

Biff Stroganoff-recept

Biff Stroganoff-recept för 6 personer från tidningen Äkta Mat
Biff Stroganoff-recept för 6 personer från tidningen Äkta Mat

Veckans vegetariska blir då, sötpotatis- och kikärtsgryta med saffran. Verkar spännande det, ev kan det ersättas av något som legat och dammat här hemma.

Scan

Ytterlår

Det är sällan det står ytterlår på paketet i köttdisken. Köper du en hel bit av ytterlår kallas det för oxstek eller nötstek.

Innanlår

Innanlåret är mört och säljs ofta hel som stek. Då står det ofta oxstek eller nötstek på förpackningen.

Svenskt kött

Det är inte ofta det står ytterlår på förpackningarna i butiken. Istället märks det som oxstek eller nötstek.

Som avslutning och dagens lärdom. Fairphone och GoPro (närmare bestämt GoPro Hero3+ i mitt fall) fungerar inte tillsammans. Surt, jag hade lånat kameran för att filma ett par klipp. Men icke, men det kommer förhoppningsvis lösa sig under veckan. Återkommer om det. För närmare förklaring om det konstaterade felet, se citat och källa nedan.

It’s unfortunate that the action cams apps are not working on our Fairphones persevere and that the current model places this limitation on us as adventurous Fairphone owners. But there is nothing I can do, the limitation is there and it is there to probably stay.

Källa: https://forum.fairphone.com/t/gopro-app-with-gopro-hero3-no-preview/1418

En kommentar till “Två nya recept varje vecka”

Lämna ett svar